diumenge, 24 de gener del 2010

CRIDA A LA SOCIETAT ALEIXARENCA:

La Consulta sobre la Independència que, fins avui, s’ha organitzat a uns cent-setanta municipis de Catalunya (entre ells, Maspujols, Almoster i Montbrió) i que durant el 2010 està previst que se celebri a molts d’altres, té per objectiu demostrar al poble català i a tots els pobles del món que estem preparats per afrontar l’exercici del dret a l’autodeterminació. L’Aleixar, juntament amb pobles veïns com Vilaplana i Alforja, celebrarà la consulta el proper 28 de febrer de 2010.

Es tracta sobretot, i no és un eufemisme, d’anar a favor nostre com a poble més que d’anar en contra d’altres i de demostrar-nos que som capaços de participar cívicament en un procés democràtic propi perquè és el nostre i és el que ens importa més. D’emprar festivament i cívica l’eina que ens aferma com a persones: la paraula, i l’instrument que ens permet ser com a poble: la democràcia.

La Consulta sobre la independència permet votar lliurement: “Sí’, ‘No’ o ‘En blanc’ i dóna la possibilitat de conèixer l’opinió real de la ciutadania sobre aquesta qüestió tan rellevant per al nostre país. Malgrat que el seu resultat no sigui vinculant, és una consulta legal que surt de la iniciativa popular i que compleix amb un protocol que assegura la fiabilitat i la seguretat que necessita qualsevol procés democràtic, alhora que pot ser avaluat i homologat per observadors internacionals.

Seguir aquest camí ens hi a dut el convenciment que l’Aleixar és un poble que, de sempre, ha tingut l’estima i la defensa de la identitat catalana en un dels llocs més elevats de la seva escala de valors. Tots sabem que sempre que en democràcia els aleixarencs hem estat cridats a les urnes, l’òpció majoritària ha estat la nacionalista sigui del signe que sigui. I tots també sabem que la defensa de Catalunya, a l’Aleixar sempre s’ha fet sense estridències, ni exageracions, ni protagonismes i de la manera més natural del món que en definitiva és la que atorga coherència i normalitat a les relacions entre les persones i els pobles

Per aquest motiu, ens hem constituït en Comissió ciutadana promotora de la consulta amb el nom de “L’Aleixar, decideix” i us proposem que doneu suport a la nostra iniciativa.

Si us hi adheriu, retorneu aquest document a la persona que us l’ha lliurat o a qualsevol membre de “L’Aleixar, decideix”. Altrament, ens podeu comunicar l’adhesió mitjançant el correu aleixardecideix@tinet.cat o al blog: aleixardecideix.blogspot.com

Les persones sotasignades donem suport a “L’Aleixar, decideix” perquè organitzi la consulta:

Noms i cognoms: Signatures:

1.

2.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada